Ciprusi fánk
Kitti 2004.12.23. 14:45
A fánk receptje..............
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 6 evőkanál olaj, só, olaj a sütéshez. A sziruphoz: 45 dkg cukor, 2 dl víz, 1 citrom leve. A tetejére: 5 dkg darált mandula, fahéj, szegfűszeg.
Elkészítés: A lisztből az olajjal és egy csipet sóval, 1 dl vízzel tésztát gyúrunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és 15 x 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkok végét összenyomjuk, és karikákat formálunk belőlük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Az olajból kivéve még melegen 15 percre szirupba mártjuk a karikákat, majd tálra rakjuk, és fahéjjal, szegfűszeggel kevert darált mandulával szórjuk meg.
|