Eperkrémleves
Kitti 2004.12.23. 14:37
A finom gyümölcsleves receptje.............
Alkoholos variáns eperből. Igazi nyári kényeztetés, a hőségben ebédhelyettesítőnek is jó! A tejszíntől krémes, a citromtól friss, a fahéjtól aromás. Ha már nem sikerül epret szerezni, málnával is kipróbálhatod!
|
Hozzávalók 4 személyre:
• fél kg eper • 15 dkg porcukor • só • 1 citrom • fahéj, szegfűszeg • 5 dkg étkezési keményítő • 5 cl triple sec likőr • 2 dl tejszín
Elkészítése:
4-5 szem epret felcikkezünk, kevés porcukorral meghintjük, és félretesszük. A maradék epret kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük. A citrom héját lehámozzuk, fahéjjal és szegfűszeggel kevés vízben felfőzzük, majd leszűrjük. Így egy fűszerkivonatot kapunk, ezt és a likőrt a levesbe keverjük. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a tejszínt. Kevés cukorral és a citrom levével ízesítjük. Jól lehűtjük, végül tálaláskor hozzáadjuk a felcikkezett epret.
|
|