Receptek : Áfonyás,barackos és tejfölös muffin |
Áfonyás,barackos és tejfölös muffin
Kitti 2004.12.21. 21:04
A muffin receptje...........
Ez a sok finomság nem három különböző sütiben lakik, hanem ugyanabban az egyben. Így tehát ez itt az igazi ízrobbanás. Könnyű tésztájának titka a szénsavas víz.
Hozzávalók:
• 350 g liszt • sütőpor • 100 g cukor • 100 g olvasztott vaj • 140 ml tejföl • 2 tojás • 1 citrom héja finomra reszelve • 150 g áfonya • 2 friss barack, felkockázva • 6 kanál szénsavas víz
Elkészítése:
Melegítsd fel a sütőt 200 fokra, és készíts elő hat muffinsütőt. Keverd össze a lisztet, cukrot és sütőport egy nagy tálban, add hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojásokat és a citrom héját, és egy habverővel keverd addig, amíg egységes, lágy tészta lesz belőle. Óvatosan keverd bele a gyümölcsöt, legvégül a szénsavas vizet.
Oszd el a tésztát a sütőkbe. Szórd meg egy kis cukorral, és süsd 25-30 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Legjobb, ha melegen tálalod.
|