Mzeskalcs
Kitti 2004.12.21. 20:30
Puha mzeskalcs receptje..............
Igazi tli stemny a mzeskalcs. De ha nem csak desszertknt szeretnd alkalmazni, elksztheted belle a Juliskt felfalni kvn boszorkny hzt, vagy akr karcsonyfadszeket is.
A puha mzeskalcs
• 15 dkg porcukor • 3 tojs • fl tojsnyi (3 dkg) margarin • rlt fahjat s szegfszeg • reszelt citromhj • 20 dkg felmelegtett s kihlt mz • 30 dkg liszt • 1 kvskanl szdabikarbna • 2 evkanl rum • 1-2 evkanl tej • di vagy mandula
Jl kikeverjk a porcukrot, a tojs srgjt, a margarint, zls szerinti rlt fahjat s szegfszeget, reszelt citromhjat. A felmelegtett s kihlt mzet adjuk hozz, majd a lisztben elkevert szdabikarbont, rumot, tejet s vgl a hrom tojs kemny habjt. ntsk jl kikent-lisztezett tepsibe (kb.15x35 cm mret, peremes), tetejre szrjunk gorombra vgott dit vagy hmozott mandult, s elmelegtett stben sssk aranybarnra.
|