Mézeskalács
Kitti 2004.12.21. 20:30
Puha mézeskalács receptje..............
Igazi téli sütemény a mézeskalács. De ha nem csak desszertként szeretnéd alkalmazni, elkészítheted belőle a Juliskát felfalni kívánó boszorkány házát, vagy akár karácsonyfadíszeket is.
A puha mézeskalács
• 15 dkg porcukor • 3 tojás • fél tojásnyi (3 dkg) margarin • őrölt fahéjat és szegfűszeg • reszelt citromhéj • 20 dkg felmelegített és kihűlt méz • 30 dkg liszt • 1 kávéskanál szódabikarbóna • 2 evőkanál rum • 1-2 evőkanál tej • dió vagy mandula
Jól kikeverjük a porcukrot, a tojás sárgáját, a margarint, ízlés szerinti őrölt fahéjat és szegfűszeget, reszelt citromhéjat. A felmelegített és kihűlt mézet adjuk hozzá, majd a lisztben elkevert szódabikarbonát, rumot, tejet és végül a három tojás kemény habját. Öntsük jól kikent-lisztezett tepsibe (kb.15x35 cm méretű, peremes), tetejére szórjunk gorombára vágott diót vagy hámozott mandulát, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
|